Direct contact? Bel: +31(0)35 - 524 22 44

HomeAutohoogwerkersRUTHMANN

RUTHMANN T 190

Download pdf
Werkhoogte: 19,00 m
GVW: 7.490 kg

RUTHMANN HOOGWERKER T 190 – Flexibiliteit op alle fronten.

Voor diverse gebruikersgroepen binnen de hoogwerkerbranche, zoals bijvoorbeeld gemeentes, energieverzorgingsbedrijven, vakspecialistische bedrijven, en verhuur-bedrijven is het een voordeel om de hoogwerker veelzijdig in te kunnen zetten, bijvoorbeeld voor onderhoud van verlichting, boomverzorging, en voor montage-werkzaamheden. Een multi-talent als deze RUTHMANN Hoogwerker T 190 is daar zeker geschikt voor. De T 190 heeft een werkhoogte van 19 meter en een zijdelingse reikwijdte van 13,80 meter, met een maximaal gewicht tot 350 kg in de werkgondel. Met de ca. 185? beweeglijke kleine arm (gondelarm) kunnen moeilijk toegankelijke plekken bij bomen, grote hallen en bij leidingen in een handomdraai bereikt worden.
Nauwe bochten in het verkeer in binnensteden zijn voor deze hoogwerker geen probleem. Bij een wielbasis van >3,60 en een totaallengte van slechts 7,85 meter blijft de T 190 wendbaar en flexibel. De vereiste stabilteit en standzekerheid wordt bewerkstelligd door de 4 hydraulische horizontaal/vertikaal steunen. De steunen kunnen ook binnen het voertuigprofiel afgestempeld worden; daarbij wordt het passerende verkeer niet gehinderd.

Werkhoogte: 19,00 m
Werkgondel draagvermogen: 350 kg
Transportlengte: 7,85 m
Vloerhoogte: 17,00 m
Zwenkbereik: 500°
Doorrijhoogte: 3,56 m
Zijdelings bereik: 13,80 m (last-, zwenkhoek en uitvoering afhankelijk)
GVW: 7.490 kg
Rijbewijs: C1
Werkgondel oppervlak: 1,70 x 0,86 m
Toegestane scheefafstand: 5° (met aanpassing van het bereik)
Oprichthoek kleine arm: 185°
Wielbasis chassis ≥: 3,60 m

Nog een pluspunt wat betreft flexibiliteit en stabiliteit is de toegestane scheefstand tot 5? – met automatische reikwijdte aanpassing- ook bij het opstellen op glooiende of hellende gebieden.

Standaard is de hoogwerker T 190 uitgerust met een aluminium werkgondel. Doordat de gondel aan de achterzijde is gemonteerd (oppervlakte 1,70 x 0,86 m) kunnen 1 of meerdere bedieners hun werkplek snel en gemakkelijk bereiken en hebben daarnaast nog genoeg ruimte voor hun gereedschap.

Het draagvermogen van de standaard aluminium werkgondel is 350 kg. De RUTHMANN Hoogwerker T 190 kan ook uitgerust worden met een kunststof werkgondel, waardoor het werken bij onder spanning staande delen tot 1.000 V is toegestaan. Door het werkgondel wisselsysteem (aparte voorziening) kan eenvoudig de standaard aluminium werkgondel gewisseld worden met de kunststof werkgondel. De werkgondel is 2 x 90? zwenkbaar en de oprichthoek van de werkgondel-arm is 185?, waardoor er prima gemanoeuvreerd kan worden om bijvoorbeeld moeilijk toegankelijke locaties te kunnen bereiken; bijvoorbeeld bij de boomverzorging.

Verder is deze hoogwerker standaard uitgerust met opstelautomaat en transportstand-functie. Met een paar handelingen is de hoogwerker snel in basisopstelling en naar de gewenste werkpositie te manoeuvreren.

Even snel kan de hoogwerker T 190 na het uitvoeren van het werken op hoogte, middels het indrukken van 1 functietoets weer terug in de transportstand gebracht worden. Dat is zeker efficient.
De hoogwerker T1 90 valt op door de flexibele en veelvoudige functies en door de grote variatie aan toepassingsmogelijkheden.

Gebruikte hoogwerker kopen?

Voor het actuele aanbod gebruikte hoogwerkers kunt u contact met opnemen met Kwak Hoogwerkers. U kunt uw via dit aanvraagformulier aangeven naar wat voor hoogwerker u op zoek bent. Uiteraard kunt u ook direct bellen met onze verkoopafdeling op +31(0)35 524 22 44

Bekijk gebruikte hoogwerkers Aanvraag gebruikte hoogwerker