Direct contact? Bel: +31(0)35 - 524 22 44

HomeAutohoogwerkersRUTHMANN

RUTHMANN T 230 XS

Download pdf
Werkhoogte: 23,00 m
GVW: 7.490 kg

RUTHMANN HOOGWERKER T 230 – Een hoogwerker voor alle situaties!

De nieuwe RUTHMANN Hoogwerker T 230 is een echt multi-talent. Zowel voor hoogwerker-verhuurbedrijven, gemeentes, boomverzorgingsbedrijven, schoonmaakbedrijven en schildersbedrijven. Met een werkhoogte van 23 meter en een totaal zijdelings bereik van 18,10 meter en een werkgondel met draagvermogen van 350 kg voert deze hoogwerker al uw werkopdrachten vol overtuiging uit.

Verder is een belangrijk criterium van deze T 230 het optimale gewichtsreserve in combinatie met een 7,5 tons chassis, ten behoeve van bijvoorbeeld een kastopbouw voor gereedschap en materialen.

De toegestane scheefstand tot 5˚ draagt zeker bij tot het dagelijks, naar tevredenheid inzetten van deze hoogwerker. Elektronisch bestuurd, garandeert ze ook bij de moeilijkste opstellocaties, bijvoorbeeld op hellingen, de veilige inzetbaarheid van de hoogwerker. De nieuwe werkgondel geometrie, welke een aanzienlijke vermeerdering van het werkgondel oppervlakte met zich meebrengt, alsmede het bedieningspaneel met geïntegreerde boordcomputer – het RUTHMANN informatie & diagnosesysteem – bieden echte voordelen in het dagelijks gebruik. Doordat de werkgondel aan de achterzijde van de hoogwerker is gebouwd, zijn werkobjecten vooral snel en gemakkelijk te bereiken.

De afmeting van de werkgondel van 1,70 x 0,86 meter, biedt voldoende ruimte voor een collega bediener en werkmateriaal. Ook bij een grote werkgondellast waarborgt de T 230 het maximale aan stabiliteit en veiligheid.

Werkhoogte: 23,00 m
Werkgondel draagvermogen: 350 kg
Zwenkbereik: 500°
Zijdelings bereik: 18,10 m (last-, zwenkhoek en uitvoering afhankelijk)
GVW: 7.490 kg
Rijbewijs: C1
Werkgondel oppervlak: 1,70 x 0,86 m
Toegestane scheefafstand: 5° (met aanpassing van het bereik)
Oprichthoek kleine arm: 185°
Wielbasis chassis ≥: 3,60

Verder is deze hoogwerker standaard uitgerust met opstelautomaat en transportstand-functie. Met een paar handelingen is de hoogwerker snel in basisopstelling en naar de gewenste werkpositie te manoeuvreren. Tevens kan de hoogwerker T 230 na het uitvoeren van het werken op hoogte, middels het indrukken van 1 functietoets weer terug in transportstand gebracht worden.

De horizontaal-verticaal afstempeling is met een paar eenvoudige handelingen te bedienen. Met deze T 230 kan probleemloos gewerkt worden op smalle wegen en nauwe opstel-locaties door middel van de variabele afstempelmogelijkheden: a) binnen het voertuigprofiel of; b) eenzijdig afstempelen of; c) volledig uitstempelen. Daarbij stelt de hoogwerker automatisch de maximaal haalbare prestaties ter beschikking, gesteld binnen de veiligheidsgrenzen.

Met de 2 x 90˚ zwenkbare werkgondel en een draaihoek van de kleine arm van 185˚ kan ook op moeilijk bereikbare plaatsen op een enorme manoeuvreerbaarheid gerekend worden; bijvoorbeeld bij het inzetten in de boomverzorging.

En wanneer het in de grote stad, waar het hectisch kan zijn, met veel verkeer, en daardoor smal om te manoeuvreren wordt, komt de korte wielbasis van het chassis van slechts ≥ 3,60 meter bijzonder tot zijn recht, waardoor gerust ook de smalste bochten genomen kunnen worden.
Truckhoogwerkers zijn door hun flexibiliteit en meervoudige functionaliteit voor een breed spectrum aan inzetmogelijkheden geschikt. Het type RUTHMANN Hoogwerker T 230 past precies in dat segment.

Gebruikte hoogwerker kopen?

Voor het actuele aanbod gebruikte hoogwerkers kunt u contact met opnemen met Kwak Hoogwerkers. U kunt uw via dit aanvraagformulier aangeven naar wat voor hoogwerker u op zoek bent. Uiteraard kunt u ook direct bellen met onze verkoopafdeling op +31(0)35 524 22 44

Bekijk gebruikte hoogwerkers Aanvraag gebruikte hoogwerker