Direct contact? Bel: +31(0)35 - 524 22 44

HomeAutohoogwerkersRUTHMANN

RUTHMANN T 285

Download pdf
Werkhoogte: 28,50 m
GVW: 7.490 kg

RUTHMANN HOOGWERKER T 285 – Nauwelijks te overtreffen
Bij de T 285 komen de maximale productprestaties met compacte voertuigafmetingen samen. Dit type kan op diverse voertuigchassis gebouwd worden vanaf 7,49 ton.

De werkhoogte van 28,50 meter gecombineerd met een enorme zijdelingse reikwijdte van 21,10 meter biedt vele voordelen. Dit model is in het bijzonder interessant voor bijvoorbeeld hoogwerker-verhuurbedrijven, boomverzorgingsbedrijven, glasbewassing- en gevelreinigingsbedrijven, vakspecialisten, maar ook voor bedrijven in de infratechniek en elektro- en montagetechniek.

Dankzij het vaste torendeel, dat bij het zwenken niet buiten de spiegelbreedte van het voertuig komt, is de T 285 eenvoudig te bedienen. Verder is dit type zeer onderhoudsvrij vanwege de speciaalconstructie. Het vaste bestanddeel van de RUTHMANN Hoogwerker T 285 is – zoals ook bij de T 330 – het meervoudige kantprofiel telescoopsysteem, vervaardigd van hoogwaardig fijnkorrelig staal. Door toepassing van deze modernste techniek is de T 285.1 verzekerd van een maximum aan stabiliteit en functionaliteit. De RUTHMANN Hoogwerker T 285.1 scoort niet alleen qua prestaties, maar biedt ook met de korte transportlengte van slechts 8,19 meter en een wielbasis van 3,90 meter compacte afmetingen.
Het reeds bewezen werkgondel-concept van RUTHMANN Hoogwerker T 330 is ook toegepast bij de T 285. De werkgondel biedt veel ruimte en een onbeperkte beweeglijkheid met een draagvermogen van 320 kg. En deze is dan ook geschikt voor 3 personen inclusief gereedschap resp. materialen.

Werkhoogte: 28,50 m
Werkgondel draagvermogen: 320 kg
Transportlengte: 8,19 m
Vloerhoogte: 26,50 m
Zwenkbereik: 500°
Doorrijhoogte: 3,56 m
Zijdelings bereik: 21,10 m
GVW: 7.490 kg
Rijbewijs: C1
Werkgondel oppervlak: 1,70 x 0,86 m
Toegestane scheefafstand:
Oprichthoek kleine arm: 185°
Wielbasis chassis ≥: 3,90 m

Ook de standaard ingebouwde werkgondel-onderhoudsreinigingskleppen en een opbergplek voor wat klein gereedschap zijn bij het dagelijkse gebruik erg praktisch.

Hetzelfde geldt ook voor de laadvloerwanden op de laadvloer. De robuuste hydraulische gondelzwenkinrichting van 2 x 90° en het zwenkbereik van de kleine arm van 185° waarborgen een hoge mate aan beweeglijkheid en flexibiliteit.

Het bijzondere steunenconcept, op basis van praktische bruikbaarheid, maakt een vol dynamische reikwijdte aanpassing mogelijk. Dit is tot stand gekomen door de technische doorontwikkeling van de bestaande horizontaal-/verticaal afstempeling.

Afhankelijk van de afgestempelde stand van de betreffende steun wordt via de RUTHMANN besturingselektronika de maximale reikwijdte vrij gegeven. Zelfs onder de moeilijkste omstandigheden en bij smalle posities zorgt zij zo voor een eenvoudig, veilig opstellen van de werkgondel en een optimaal werkbereik. Gepaard met de mogelijkheid de Hoogwerker ook op hellingen tot 5° scheefstand te kunnen inzetten, blijft er niets meer te wensen over.

Gebruikte hoogwerker kopen?

Voor het actuele aanbod gebruikte hoogwerkers kunt u contact met opnemen met Kwak Hoogwerkers. U kunt uw via dit aanvraagformulier aangeven naar wat voor hoogwerker u op zoek bent. Uiteraard kunt u ook direct bellen met onze verkoopafdeling op +31(0)35 524 22 44

Bekijk gebruikte hoogwerkers Aanvraag gebruikte hoogwerker