Direct contact? Bel: +31(0)35 - 524 22 44

HomeNieuwsNieuw type nu bekend: De nieuwe Ruthmann Hoogwe...

Nieuw type nu bekend: De nieuwe Ruthmann Hoogwerker heet T 900 HF

Nieuw type nu bekend: De nieuwe Ruthmann Hoogwerker heet T 900 HF

De exacte type aanduiding van de nieuwste truckhoogwerker innovatie, welke voor het eerst gepresenteerd zal worden op de Intermat in Parijs in het voorjaar 2018, is T 900 HF.

Zoals de type aanduiding al aangeeft, heeft deze T 900 HF een werkhoogte van 90 meter.

In plaats van een hoogwerker met meer dan 90 meter werkhoogte te bouwen,  heeft Ruthmann juist ook bij deze hoogwerker rekening gehouden met de wensen van de klant. In eerste instantie met die van de hoogwerkerbedieners. Hun wens was om een zo maximaal mogelijke stabiliteit gewaarborgd te hebben, in plaats van een paar meter meer werken op hoogte.

De productie van de eerste Sky Performance Hoogwerker T900 HF

Vol in beeld : de productie van de eerste Sky Performance Hoogwerker T900 HF, welke op basis van klantenwens ontwikkeld en gebouwd wordt. De wereldpremiére zal te zien zijn op de Intermat in Parijs in april 2018.

Baanbrekend kenmerk van de T900 HF is het zogenaamde “dubbelconcept”. Het biedt de klant operationele efficiency door de veelvoudige inzetmogelijkheden. De T900 HF voldoet aan alle traditionele gangbare functies van grootmachines, hoogwerkers in hetzelfde werkhoogte-segment.

De extra mogelijkheid is dat het telescoopsysteem flexibel opgericht kan worden, net zoals bij de hoogwerkers uit de kleinere bouwseries. Dat vergroot het inzetspectrum vele malen.

De telescoopdelen zijn afgelakt en voorbereid voor montage Ruthmann T 900 HF

De telescoopdelen zijn afgelakt en voorbereid voor montage.

De telescoopdelen van de T900 HF, van veelvoudig kantprofiel.

De telescoopdelen van de T900 HF, van veelvoudig kantprofiel. Deze veelkant technologie waarborgt de gewenste stabiliteit en zorgt voor een veilig en goed gevoel in de werkgondel.

 De buitenkant van de bovenarm telescoop Ruthmann T 900 HF

Groot qua afmeting en echt een blikvanger: de buitenkant van de bovenarm telescoop.

De extra toevoeging aan de type aanduiding bij de T900, de HF staat als afkorting voor de van Ruthmann bekende Highflex-technologie. Deze technologie biedt de nieuwe Sky Performance hoogwerker een uiterst beweeglijk  telescoopsysteem met een enorm werkgondelarm-draaihoek en werkgondelzwenk-functie.

Daarbij zijn het ‘op-over-terug’ manoeuvreren bij werkplekken, eenvoudig uit te voeren. Dit alles maakt de T900 HF de werelds meest beweeglijke grootmachine in de truckhoogwerker markt.

Zoveel gebruiksvoordelen en techniek is alleen met DRS technologie mogelijk gemaakt.

Meer daarover – en over de voortgang van de productie van de T900 HF – volgt in het komende nieuws. Blijf ons volgen!

Het Kwak Team.