Direct contact? Bel: +31(0)35 - 524 22 44

HomeAutohoogwerkersRUTHMANN

RUTHMANN T 300

Download pdf
Werkhoogte: 30,00 m
GVW: 7.490 kg

RUTHMANN HOOGWERKER T 300 – Optimale prestaties
Met de RUTHMANN Hoogwerker T 300 is de T-bouwserie in het bereik van 7,49 tons chassis voltooid. Dit type T 300 biedt opvallende prestaties van 30 meter werkhoogte en een zijdelingse reikwijdte tot maar liefst 21 meter. Dit gaat gepaard met optimale voertuig-afmetingen – de korte transportlengte van slechts 8,19 meter en een wielbasis van 3,90 meter. Zodoende is dit type een perfecte machine voor bijvoorbeeld verhuurbedrijven, voor toepassing binnen de boomverzorging, en voor werkzaamheden aan en om gebouwen en gevels.

Het vaste torengedeelte blijft binnen het voertuigprofiel gedurende de zwenkbewegingen en zorgt voor een maximaal veilige inzetbaarheid in het verkeer. De bediening is net zo eenvoudig en comfortabel als bij de vele andere hoogwerkertypes uit de T- en TB- bouwserie.

Vast bestanddeel van de T 300 is het veelvoudige kantprofiel telescoopsysteem van zeer sterk hoogwaardig fijnkorrelig staal. Daarmee biedt ook deze T 300 een maximale stabiliteit bij enorme prestaties, gezien de hoge mate van staalbouwcompetenties.

Werkhoogte: 30,00 m
Werkgondel draagvermogen: 320 kg
Transportlengte: 8,19 m
Vloerhoogte: 28,00 m
Zwenkbereik: 500°
Doorrijhoogte: 3,56 m
Zijdelings bereik: 21,00 m (last-, zwenkhoek en uitvoering afhankelijk)
GVW: 7.490 kg
Rijbewijs: C1
Werkgondel oppervlak: 1,70 x 0,86 m
Toegestane scheefafstand: 5° (met aanpassing van het bereik)
Oprichthoek kleine arm: 185°
Wielbasis chassis ≥: 3,90 m

Ook het al eerder beproefde werkgondelconcept is toegepast bij deze T 300. De werkgondel biedt veel ruimte en een voldoende beweeglijkheid bij een draagvermogen van 320 kg. De werkgondel is geschikt voor 3 personen inclusief werk-gereedschap.

De robuuste hydraulische werkgondel zwenkinrichting van 2 x 90° en het zwenkbereik van de kleine arm van 185° garanderen een hoge mate aan beweeglijkheid en flexibiliteit in het gebruik.
Met het werkgondel wisselsysteem kan de standaard aluminium werkgondel verwisseld worden door een boomsnoei-werkgondel of kunststof werkgondel, zodat de hoogwerker in diverse soorten toepassingsgebieden ingezet kan worden.

Nog een plus is het bijzonder praktische steunenconcept, met een volledig dynamische reikwijdte aanpassing. Afhankelijk van de afstempelpositie van de betreffende steun wordt door de eigen RUTHMANN besturingselektronica de maximale reikwijdte gegeven. Zelfs onder de moeilijkste omstandigheden en op nauwe opstellocaties kan een eenvoudige en veilige afstempeling plaats vinden met daarbij een zo optimaal mogelijk werkbereik.

De opstelnauwkeurigheid bij de T 300 is 5°. Dat wil zeggen dat tot deze scheefstand nog met de hoogwerker gewerkt kan worden.

Gebruikte hoogwerker kopen?

Voor het actuele aanbod gebruikte hoogwerkers kunt u contact met opnemen met Kwak Hoogwerkers. U kunt uw via dit aanvraagformulier aangeven naar wat voor hoogwerker u op zoek bent. Uiteraard kunt u ook direct bellen met onze verkoopafdeling op +31(0)35 524 22 44

Bekijk gebruikte hoogwerkers Aanvraag gebruikte hoogwerker